Kelasin kerran läpi näitä koirakategorian juttujani ja huomasin, että on voinut jäädä väärä kuva Kanelin käyttäytymisestä. Tarkoitan sitä ajoittaista remmirähjäämistä. Päivitän nyt sitten asian nykytasolle.

Soile tilasi maaliskuussa koirakonsultin käymään, sillä äijän rähinät ohikulkeville koirille - ja joskus jopa ihmisille - ei kadonnut minnekään. 

1245784694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Opetus alkoi heti. Jos koira edes kuvitteli aloittavansa ärjynnän (eli alkoi tuijottaa vastaantulevaa koiraa "sillä silmällä") seurauksena oli "Ei!" ja kunnon ruittaus vesipullosta kuonolle. Siivosta ohituksesta Kaneli sai paljon kehuja ja makupaloja palkaksi.

Pakko minun on totuus kertoa, eli se, että Kaneli alkoi jo konsultin vierailun aikana hämärästi hahmottaa mistä on kyse. Kovasti töitähän Soile on sen kanssa joutunut tekemään, mutta on Kanelin kehityskin ollut vauhdikasta. Koulutusammattilaisen tapaamisen jälkeen Kaneli on vain muutaman kerran yrittänyt rähjätä ohikulkeville ihmisille. Silloinkin se on heti lopettanut touhunsa käskystä.

Koiratkin ohitetaan useimmiten siivosti. Niin hienosti poika jo kulkee, ettei yleensä sorru pahoille tavoille edes raivoisasti räksyttävää koiraa ohittaessaan. Ja uskokaa tai älkää; olen jo pari kertaa Kanelin kanssa kulkenut kävelytielle parkkeeranneen hanhilauman läpi - koira ei tehnyt elettäkään lintuja hätyyttääkseen.

1245784718_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joutsenet ovat sitten hieman hankalampi juttu, niitä Kaneli pelkää melkoisesti ja saattaa siksi haukahdellakin.