2183091.jpg

 

Rakettien myynti alkoi lauantaina. Nyt sitten on nettiuutisissa kerrottu kuinka hälytyskeskuksiin on tullut valituksia luvattomasta paukuttelusta siitä lähtien. Ihmekö tuo, hörhöjähän täällä riittää (selvennykseksi: tarkoitan niitä paukuttelijoita, en valittajia).

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sitä sen sijaan kummastelen, että sekä täällä että naapurikaupungissa ja melkoisen kauempanakin Suomessa se luvaton räiskiminen alkoi jo jouluaatonaattona. Siis ennen kuin vähittäismyynti oli edes alkanut. Sen verran laajamittaista pamauttelua se oli, ettei taatusti olleet mitään edellisvuoden jämiä. Enkä oikein jaksa uskoa, että sellainen joka ei voi räjähteidensä kanssa odottaa reilua viikkoa uudenvuoden aattoon, olisi niitä pamauksiaan kokonaisen vuoden säästellyt.

 

Kokoajan nytkin ulkona jysähtelee. Ja viime yönä pamahteli oikein sarjatulena kello kolmen aikaan aamulla. En kuitenkaan viitsinyt moisella asialla poliisia vaivata. Toki tiedän, että tuosta häirinnästä kiinnijäävät saavat sakkoja ja menettävät ilotikkunsa valtiolle.

Sitten iloisempiin asioihin. Aivan kohta alkaa ensimmäinen Narnia-leffa; Velho ja leijona. En ole sitä nähnyt ja olen melko innoissani. Taustaäännähtelyistä johtuen taidan siirtää kuullokkeet telkkariin, ettei tarvitse nostaa äänenvoimakkuutta naapureita häiritsevälle tasolle.