Egyptiläinen asu

 

Toisinaan saan siis jotain valmiiksikin. Tässä on muinaisegyptiläinen naamiais- ja tanssiasuni. Alusmekko on tehty putkena myytävästä resorikankaasta. Päälimmäinen osa on sifonkia.

 

 

 

Egyptiläinen kaulakoru

 

Kaulakorun ostin itämaisen tanssin festareilta.

 

Egyptiläinen vyö

 

Egyptiläinen peruukki

 

Vyötä näpertelin melko pitkään. Jokainen helmi on yksitellen pujoteltu tai ommeltu. En voi sanoa kaipaavani sitä touhua! Siinä keskellä lukee ankh udja seneb, se oli yleisesti käytetty hyvän onnen toivotus ja tarkoittaa suurinpiirtein pitkää ikää, menestystä ja terveyttä. Hieroglyfien molemmille puolille kiinnitin kaulakorun mukana tulleet korvakorut.

 

Peruukin ostin naamiaisliikkeestä. En löytänyt tuon parempaa, olisin halunnut erilaisen. Mutta sitten innostuin tekemään Muumio-leffan tyylisen pääkoristeen. (Kaikkihan muistavat íhanan Anck-su-namun'in, eikös vaan?) Tuossa työssä sitä taas sai helmiä pujotella ihan loppuiän tarpeiksi.

 

Hmm... Ennen illan ohjelmia ehtisin katsoa Muumion. En kyllästy siihen varmaan koskaan. Juttu on aivan pöhkö, egyptologiset faktat päin hittoa ja niin edelleen. Siltikin tykkään siitä. Ja Imhotep on totisesti ilo silmälle!