Minulla oli joskus WWW-vuonna 1 tai 2 yksinkertaiset nettisivut, joita tein koodia kirjoittamalla. En siis tiedä paljoa mitään, ja voi olla mukanani vanhentunuttakin tietoa (= muistiinpanoja, en minä oikeasti mitään muista!)

 

Teen niin, että kirjoitan tekstin ja liitän kuvan ihan editorinäkymässä. Muutan kuvan sijoittelua yleensä vääräoppisesti välilyönneillä (on niin helppoa…). Kun haluan tekstin kuvan viereen, vaihdan koodinäkymään (löytyy teksti-ikkunan alavasenkulmasta Vuodatuksessa).

 

Siellä on lisätyn kuvan koodina esim:

<IMG src="http:// vuodatus-static.web-effect.net/g/27164/790927.jpg">

 

Sitä sitten muuttelen vaikka tällaiseksi:

<IMG src="https://vuodatus-static.vuodatus.net/g/27164/790927.jpg" ALT="palmu" HSPACE=50 ALIGN=RIGHT VSPACE=10>

 

IMG SRC on kuvan osoite, ALT kertoo kuvan nimen (jos vaikka selain, tai katsoja ei sitä näe), ALIGN=RIGHT pakottaa tekstin kuvan vasemmalle puolelle (voi tietenkin olla myös LEFT – tai TOP, MIDDLE, BOTTOM…). HSPACE määrittelee tekstin välin vaakatasossa kuvaan, VSPACE on pystyväli, lukuja voi tietysti muutella.

 

 

Blogia tehdessäni olen huomannut, että sivusto muuttelee koodia ja käskyjen järjestystä. Se voi näyttää vaikkapa tämmöiseltä:

<IMG ALT=palmu HSPACE=50 src="https://vuodatus-static.vuodatus.net/g/27164/790927.jpg" align=right VSPACE =10>

 

Siitä ei tarvitse välittää, kunhan lopputulos vain on haluttu. Siitä saa aika hyvän käsityksen, kun palaa takaisin editorinäkymään.

 

Tein tämän ohjeen aika pikaisesti pyykkituvan ja CSI:n välissä. Kertokaa, ymmärtääkö sepustuksesta yhtään mitään, ja lipsahtiko kirjoitushöröjä mukaan.

 Korjattu pikku moka 20.9. On niin vaikeaa erottaa oikeaa vasemmasta...