Olen parina edellisenä iltana rakennellut sitä parivuodetta. Sain sen lisäksi aikaiseksi rakon sormeen, ärtyneen ranteen ja epäilyksen kyvyistäni rakentaa nukkekotia. Vaan tässä nyt kuitenkin on tilava sänky talon asukkaalle. Tein sen vanerista ja puupaloista, jotka ilmeisesti ovat balsaa. Jalat ovat puuhelmiä, pohjana lehtiön pahvia. En ole vielä maalannut sänkyä, sillä en tiedä muiden huonekalujen värityksistä. Vuoteen alta näkyvät palikat ovat tukipuita. Pienen romahduksen jälkeen nimittäin huomasin, ettei ilman sellaisia saa aikaan minkäänlaista sivusuuntaista pitoa.

 

                          575586.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tuon kellon olen saanut sisareltani joskus nuoruudessani. Tiedän, että se on liian suuri pöytäkelloksi ja liian pieni lattiakelloksi, mutta se on hieno ja päätyy omana itsenään nukkekotiini.        

 

Eilen näin kaupassa Jenkki-purkan matkapakkauksen. Se näytti niin paljon minipesukoneelta, että ostin sen. Kone on valmis, mutta otan siitä kuvan vasta sitten kun toinen kylpyhuonekalu – henkilövaaka – on valmis. Huomiseen menee, tarvittava voidepullon korkki on työpaikallani.

 

Tänään tuhlasin luottorahaa. Ostin massaa (Cernit Ceramica) ja akryylimaaleja. Päätin näes, että vuoteen jälkeen on tehtävä sarkofagi muumiolle. Se on nyt muotoiltu ja on kuivumassa (kestää 24 tuntia!). Odotan innolla sen maalaamista. Voi olla, ettei hommasta tule mitään, saapas nähdä (ja kenkä).

 

Ostin ja maalasin pari pientä rasiaa. Niistä tulee säilytysarkkuja ullakolle. Sinne joutaa myös se hyllyhökötys, jonka ensimmäisenä tein. Sen maalaamista menen nyt jatkamaan.

 

                          575840.jpg

 

Lisätty myöhemmin: Maalasin hyllyn ja tein patjan. En malttanut pitää näppejäni irti maalipurkeista; sekoitin vähän punaista ruskeaan ja maalasin sängynkin. Kai se väri jonkinlainen kirsikka on olevinaan.

 

Ikävin vaihe on edessä - sotkun siivoaminen. Onneksi sitä voi tehdä Myytinmurtajia katsellessa. Viime jakso oli mainio, miehet esittelivät paikkoja joissa tekevät ostoksiaan. Kyllä tuolla suuressa maailmassa on ihastuttavia kauppoja täynnä mitä kummallisimpia tavaroita. Kateeksi käy!

 

Tässä vielä kuva nukkekotiin ostamastani tarjottimesta. Ajattelin, että tuollainen itämainen tyyli sopii hyvin tulevan talon egyptiläissävyiseen moderniin sisustukseen.

 

                                    575841.jpg