Susi

 

En ole mikään Costner-fani, itseasiassa tämä on ainoa mieleeni tuleva kelvollinen elokuva jossa hän esiintyy. Tämä sitten onkin erinomainen. Johtuneeko siitä, että herra itse on ohjannut tekeleen?

Jotkut saovat ettei tämä ole western. No, mikä se muka sitten on? 1860-luvun lännessä ollaan, intiaaneja riistetään. Siis länkkäri. Hm... miksiköhän olen DVD-listassani itsekin luokitellut tämän draaman enkä westernin alle? Jokatapauksessa kyseessä on hieno lännenkuvaus sisällissodan jälkeiseltä ajalta. Hieno se tietysti on siksi, että on asenteeltaan intiaanimyönteinen, muunlaisiin alan juttuihin en luonnollisesti koskisi edes tikulla.

Telkku.comin mukaan elokuvalla oli 12 Oscar-ehdokkuutta, DVD:n kannessa luku on 11. Yhtämieltä kumpikin lähde on saatujen Oscarien määrästä, eli niitä oli 7, mm. paras elokuva ja ohjaus. Tämä juttu valmistui 1990 ja on siis ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Sääli, että menee päällekkäin Kolmosen Troijan kanssa. Sitä en ole nähnyt, ja siksi se pitää katsoa. Olisi parasta olla tämän uhrauksen arvoinen...

 

 

 

Olen jo pidemmän aikaa aikonut kirjoittaa jotain susista... siksi piirustelin tämän kuvankin. Koska susipostaus on toistaiseksi aikomustasoa, laitan kuvan tähän illan leffan kunniaksi. Kyseessä on tietenkin Nelosen esittämä Tanssii susien kanssa.