Tänään oli melkeinpä kesäinen sää. Ulkona tarkeni ilman takkia ja aurinko paistoi. Moinen saa jopa meikäläisen lähtemään ulos. Koska olin juuri allekirjoittanut netissä vetoomuksen Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta, päätin mennä itse paikkaa vilkuilemaan. Seurauksena oli reilun puolentoistatunnin lenkki. Uskomaton saavutus minulle, ilman koiraa siis.

Siinähän se on. Hyvin löytyi kävelytien päästä. Paikka vihittiin toimintaan vuonna 1938. Se on Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä.

Ihanan aukeaa... Tästä voi ehkä - ja aivan oikein - päätellä, etten ole kovin innokas metsissä kuljeksija.

Koulutuslentojen osuus liikenteestä on noin 75-80%, Malmilta tulee 3/4 maamme ammattilentäjistä. Lisäksi asema on tärkeä  Medi-Helille,  Poliisin helikopterille, Pelastus- ja Rajavartiolaitokselle.

Finavia (entinen Ilmailulaitos) on kentän säilyttämisen kannalla. Lopettamista vastustaa myös Suomen luonnonsuojeluliitto. Suurin osa Helsingin asukkaistakin haluaa säilyttää paikan. 

Sitä paitsi tuo soinen maa-alue päätyi nykyiseen käyttöönsä, koska se todettiin kelvottomaksi asuntorakentamiseen. Tokihan sinne pystyy rakentamaan, mutta savimaa täytyy ensin paaluttaa, eikä se todellakaan ole halpaa puuhaa.

Rakentakoon Helsingin kaupunki asuntonsa jonnekin muualle kuin tuonne historialliselle ja virkeästi toimivalle alueelle.

Tämmöisiä mietin tänään (oikeastaan eilen, kello näköjään livahti vuorokausirajan yli). Nyt taidan laittautua nukkumaan.