Sain tänään töistä kyydin kotiin samalla suunnalla liikkuneelta Inkkarimieheltä. Hyvin matka sujui, mutta Kehätieltä pois jonottaessamme joku täräytti auton perään. Vaatii melkoisia lahjoja olla huomaamatta isokokoista, pysähtynyttä pakettiautoa, mutta tältä kuskilta se onnistui komealla vauhdilla. Täräys oli melkoinen. Ilman turvavöitä ja hyvätasoisia päätyynyjä olisi jonkinasteisia vammoja takuulla tullut.

Odottelin autossa, ulos loikkiminen kun olisi ollut itsemurha tai vähintäänkin törkeä liikenteen vaarantaminen. Kuskit sopivat asiasta, oli tarkoitus siirtyä lähimmän kauppakeskuksen parkkipaikalle. Matkalla sinne kuulin, että nuori naiskuski sekä pari miesmatkustajaa olivat vaikuttaneet humalaisilta. Halusin heti soittaa poliisille.

Asiasta keskustellessamme, tämä maanteiden sankaritar ajoikin ostoskeskuksen ohi. Kun hän huomasi meidän seuraavan, teki hän (taatusti laittoman) u-käännöksen liikennevaloissa ja paineli karkuun. Eli soitin samantien poliisille. Hyvää palvelua sain sekä Vantaalta, että Helsingistä. Puhelun siirron aikana oli jo selvitetty millainen auto kyseistä rekisterinumeroa pitää hallussaan.

Toivottavasti tyypit saadaan kiinni. Harkitsimme poliisiasemalle menoa, mutta jätimme jutun väliin. Meillä ei ollut vammoja, eikä autossakaan näkynyt mitään hentoa maalinaarmua kummempaa, elikä meillä ei ollut minkäänlaisia henkilökohtaisia vaatimuksia.

Onneksi liikennekarkuri törmäsi kulkuvälineemme jykevään vetokoukkuun, ja vaurioitti vain omaa autoaan. Siinähän sitten makselee puoliksi irti roikkuvan etupuskurin korjauskulut, vaikkei muuten vastuusen joutuisikaan.

Mutta nyt lähden Soilen luokse hieman juhlimaan perjantai-iltaa. Hauskaa viikonloppua kaikille!

Kylässä hyvin pikaisesti lisättyä: Pohdin tuossa matkalla, että Inkkarimiehen työauto on niin massiivinen, että se taatusti on rekisteröity kuorma-autoksi. Lisäksi ajattelin soittaa maanantaina poliisin neuvontanumeroon ja kysyä tarvitsevatko he apua, siis todistajia. Lopuksi vielä huomasin, että pienen pieni lihasvenähdys on niskaan tullut (ei vaadi lääkintää, saatika lääkäriä).