Tuli viikonloppuna taas harrastettua kotimaanmatkailua. Mökillehän siis tietenkin päädyimme. Mennessä aikoi hirvi löntystellä auton eteen, mutta kuskin hyvä metsäsilmä huomasi elukan ajoissa. Komea otus se oli, körötimme ohi kävelyvauhtia ja sitä ihailimme. Vähän aikaa asioita mietittyään hirvi kääntyi ympäri ja loikki pimeään pusikkoon. Ei ollut aikaa saati valoa kuvia tapauksesta otella. Korvatkoon tämä herttainen ilvespatsas luontoelämyksemme.

Taivas pysytteli jähmeän pilvikerroksen peitossa koko reissun ajan, mutta onneksi ei satanut. Järven pinta oli kovasti noussut edellisistä lorinoista. Isäntä joutui kiskomaan laitureita rannemmaksi. Minä tyhjentelin vanhaa soutuvenettä vedestä. Opin siinä aikani kauhottuani ettei äyskäröinti kannata jos ei veneen pohjatappi ole kiinni.

Hmm... näyttää vähän siltä, että tuosta kuvien yhdistelystä alkaa tulla pakkomielle.

Soutuvenettäkin ulkoilutimme. Ensin piti perjantaiyönä soudella mökille ja seuraavana päivänä palauttaa kulkuväline kotirantaansa. Syynä oli edellisreissun ikävä päätös, moottori ei lähtenyt käyntiin. Vene jäi mökille ja saimme naapurilta kyydin autolle. Loppujenlopuksi korjaaja oli todennut, että moottori oli kyllä kunnossa, mutta akku tyhjentynyt totaalisesti. Pääasia, että sai laitteen kuntoon.