Kun hyvin valvotun yön jälkeen herää seuraavan illan pimeyteen, niin on mieli todella korkealla. Sitä se nyt on; inhottava talvi ja kelvoton joulukuu! Ei tästä enää muu puutu kuin pakkanen. Ja kesään on pitkä matka.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Märkä ikkuna, pimeydessä kiiltävä asvaltti, likaisia lumikasoja ja heiluvia puun oksia. Voi, surkeus. Tuuli ja myrsky ovat periaatteessa mielenkiintoisia, mutta nykyään tuollainen oksien riehunta tuntuu lähinnä pahaenteiseltä.

 

1112523.jpg

 

Joku puu Egyptissä. Jos joku tunnistaa, olisin kiitollinen tiedosta.

 

Joulukin on tulossa. Missään nimessä minulla ei ole mitään sitä ja sen juhlijoita vastaan. Joskus sorrun sen viettoon itsekin. Vaan onko sen kilikili-houhoun alettava jo marraskuun puolella? Onko kauppojen pakko kiusata asiakkaitaan halpisjoululauluilla? Ja onko pakko olla niin pimeää ja kylmää? Lumi ja pakkanen olisivat tietysti vielä pahempi asia.

 

Ei auta kuin juoda kahvia. Mukia tyhjentäessäni tulin taas katsoneeksi ulos. Tuolla pihalla on sellainen valossa kimalteleva läikkä. Se ei ole aivan lätäkkö, on vain märkää asvalttia. Se näyttää kihisevän synkeää elämää. Ehkäpä puista putoaa pisaroita, voi olla, että siellä hiljakseen satelee. Jännän näköistä. Jos tämä olisi kauhuleffa, se läikkä alkaisi luikerrella alaovea kohti.

 

Nukkekotiongelmista teen jutun omaan kategoriaansa.

 

1112522.jpg

 

Saharan hiekkaa. Jos olisi varaa, matkustaisin pois...