HAUSKAA VAPPUA!

                                              

29.4.2007

Tänään minä repesin. Olen kiinnostuneena seurannut blogissani olevia Google-mainoksia. Nyt sinne oli ilmestynyt Laihdutus! Onkohan se joku vihje? Oikeasti kyllä olisi syytä miettiä mitä kurkustansa alas laskee, mutta ehkä teen sitä sitten vapun jälkeen.

Katsoin Prisman Totuus tappajadinosauruksista -dokumentin. Oli hyvä, kuten BBC:n tekeleet yleensäkin ovat. Myytinmurtajien ystävänä minua tietenkin ilahduttivat kaikki ne biomekaaniset kokeet. Täytyy seurailla jospa tämä tulisi DVD:nä myyntiin, ostaisin heti.

Kolmen kahvimuin voimalla olen imuroinut asunnon ja neulonut topin takakappaletta vyötärön korkeudelle. Pyykätäkin pitäisi. Eivätkä nuo roskatkaan ilmeisesti itsekseen ulos kulkeudu, vaikka biopussin sisältö onkin viittä vaille ryömimiskunnossa.

Täytyy kai ottaa lisää kahvia ja tehdä jonkinlainen ryhtiliike. Yäk, minua niin laiskottaisi.

 

28.4.2007                                                                          

                             kevätkoivuja

Kevät etenee ja ilma viilenee. Taivaskin on pilvessä. Otin aurinkoisessa välissä pari koivukuvaa. Parempia luontokuvia keväästä ja muusta sellaisesta voitte katsella systerin blogissa. Ja se paikkahan on Nelijalkaiset kaverit.

lisää koivuja

 

Aiemmin päivällä kävin tutustumassa (onpas outo sana) mieheni uuteen työtilaan. Näytti avaralta ja mukavalta. Remontti on tietenkin kesken. Sitten me menimme syömään hervottoman isot pizzat. Hyvin ne upposivat, olivat herkullisen ohutpohjaisia ja hyvänmakuisia.

 

Jatkan kiertelyäni blogimaailmassa. Koko ajan löytyy mielenkiintoisia osoitteita ja seurattavien blogien lista sen kun pitenee. Mikä sitten kiinnostaa? Melkein kaikki (ei kuitenkaan urheilu eikä politiikka). Jos rahaa ja aikaa riitäisi harrastelisin monenlaista, esimerkiksi lentämistä, veneilyä, sukeltamista ja laskuvarjohyppyjä (hm… ehkä). Nukkekodin rakentaminenkin olisi hauskaa (tilaa ei sellaiselle ole). Rajallisilla resursseilla täytyy kuitenkin rajoittaa tekemisiään. Onneksi on kuitenkin olemassa erilaisia blogeja. Ja ainahan voi lukea kiinnostavia kirjoja!

 

Vappu on tulossa, suunnitelmat valmiina ja osa hankinnoista jo tehty. Pitäisi vielä keksiä jotain syömäpuolta. Jotenkin pizza ei juuri nyt innosta.

 

Talous on hieman pyllyllään, eikä oikein kestäisi juhlintaa. Mutta onhan mulla niitä luottokortteja pahan päivän varalle. En ole vielä sitä kansainvälistä läpyskää edes testannut.

 mekko

27.4.2007 

Tämä kuva ei esitä usvasta nousevaa linnanneidon haamua. Minä vain yritin ikuistaa mekkoa, jonka sain tänään postin välityksellä lapsuuden ystävältä. Kiitoksia! On hieno ja mahtuu jopa päälle. 

Tänään oli oikein kesäinen päivä. Sitä ei voinut mikään himmentää, ei räkäistä raivokarjuntaa harrastava pikkulapsi, eikä edes vieressä tuoksahteleva puliveijari.

Kohta luultavasti kylmenee ja vappuna tulee varmaan lunta, mutta se on sen ajan murhe. Tänään tarkeni ilman takkia!

Tämä päivä saa päättyä Koontzin juttuun perustuvaan leffaan.  Taitaa olla Black River.

Lisätty kommentti: Leffa oli kehno.

 

26.4.2007 

Ei ollut tämän pidempi työmatka. Reissu oli mukava. Eväitäni jouduin raahaamaan takaisin päin, sillä ruuasta ei todellakaan ollut puutetta. Sitä oli tarjolla usein ja paljon. Lisäksi se oli niin hyvää, että sitä tuli syötyä aivan liian tiheästi ja ylettömiä määriä. Nyt olisi syytä skarpata, mutta täällä minä vain rouskutan jämäeväitäni.

Paluumatkalla ostin kahdet kengät. Moinen on aika harvinaista, minkä kuka tahansa voi todeta monojani vilkaisemalla (niistä näkee myös sen, etten kauheasti tuhlaa aikaani kenkien huoltamiseen). Erityisen poikkeavaksi hankintani tekee se, että toiset jalkineet olivat naisellisen korkeakorkoiset. Mitä minä niillä aion tehdä? Voiko sellaisilla edes kävellä? Pakko oli kuitenkin ostaa, niiden turkoosi väri oli liian täydellinen. Voin vain lohduttautua sillä, että kengät maksoivat kympin pari.

                                   kopsuttimet    Kopsuttimet

25.4.2007

 

lootus

Kyllä minä kävin eilen kaupassa, ostin ruokaa illaksi ja muistin jopa kaurahiutaleet. Vaan maitoa en tajunnut ostaa. Onneksi sitä on sen verran, että riittää kummankin aamukahveihin. Vellin voin unohtaa. Täytyy kajota eväisiin. Kiskalla ei kannata käydä. Siellä ei kuitenkaan ole juustosämpylöitä ja päätyisin vain pullaa ostelemaan.

Se ihmettelemämme lintu on nokikana. Soile sen keksi, lintukirjasta. Otuksella on vaalea otsa, joten kauempaa kun katsoo, niin nokka näyttää pidemmältä ja kaarevalta. Onneksi asia selvisi.

Mutta nyt alkaa olla kiire, että ehdin töihin ja autokyytiin.

24.4.2007               

Sainpas aikaiseksi sen verran, että tein niitä sivuja. Näyttää homma paljon järkevämmältä nyt. Kommentit menetin. Otin kyllä itselleni kaikki talteen. Kiitos lähettäjille.

Täytyy tänään kirjoitella varastoon, huomenna alkaa työmatka ja blogivieroitus. Ihan terveellistä se on. Luulisin. Mutta tänään tajusin, etten näe huomenna Myytinmurtajia! Se on jo paha se. Siitä voi tulla vieroitusoireita. En ole edes nähnyt aiemmin kyseistä jaksoa. Täytyy yrittää saada se nauhalle.

Kadotettu alkaa ja pakkaaminenkin on kesken. Luultavasti unohdan jotain tärkeää, käsityön tai evääni. Kauhea ajatus! Että heräisi keskellä yötä ja olisi nälkä eikä mitään syötävää mukana. Ostin siis keksejä ja jotain perunalastuntapaisia. Ostin minä kyllä kaksi oluttakin. Ja ison paketin nikotiinipurkkaa.

Ihan kiva reissu siitä tulee. Minulla on upeita työkavereita. Parhaiten minä kuitenkin viihdyn kotona. Mutta kun oikein kovasti tiivistän matkakassiani, saan tungettua mukaan sitä reipasta ja iloista mieltäkin. :-)

                        flashflash

 

23.4.2007

Katsoin Viimeisen samurain. Vähän mulla oli ennakkoluuloja, mutta olihan tuo aivan katsottava. Taisi olla Japaniin siirretty Viimeinen mohikaani & Tanssii susien kanssa –hybridi?

 

Tein teeleipiä nälkääni. Oikeastaan sain aikaiseksi vain yhden pyörylän, sillä söin turhan runsaasti taikinaa. Oli pakko saada hieman vaihtelua ruokavalioon, keitetty riisi ja soija ovat alkaneet tökkiä nielemisvaiheessa. Ruualle tarkoitetut kaapit ovat tyhjinä (riisiä ja soijaa lukuunottamatta), huomenna täytyy käydä ostamassa ruokaa. Kaurahiutaleita minä kai eniten kaipaan. Lämmin velli on mukava iltapala. Maitoa kyllä löytyy. Ilman sitä ei voi juoda kahvia, ja ilman kahvia ei onnistu joka-aamuinen ylös nouseminen.

 

Alan pikku hiljaa muuttaa noita kategoriatekstejä sivuiksi. Oletettavasti moinen venkslaaminen saa Blogilistan haamuvahdin älähtämään. Ei mahda mitään. Olen tehnyt tätä blogia väärällä systeemillä ja aion korjata asian.

 

 

22.4.2007

Tänään siivosimme ja nyt tänne voisi jopa kutsua vieraita. Sen sijaan menin itse kylään, siskoa ja elukoita tapaamaan. Tuli vähän mässättyä, mutta teimme sentään vähän pidemmän lenkin koirien kanssa.

Luonnossa näytti olevan keväistä vilskettä. Pulupariskunta kisaili katuvalon päällä ja meren rannassa oli kaikenlaisia lintuja, sorsia ja silkkiuikkuja. Joutsenet olivat jossain piilossa.

Näimme myös linnun jota emme tunnnistaneet. Se oli varmaan joku kahlaaja, näytti aika paljon iibikseltä (mun lintutietous on aika kehno). Aika iso se oli, saattoi olla aivan tumman harmaa väriltään, pää oli musta ja kaareva nokka vaalea. Itse asiassa niitä näkyi matkan varrella enemmänkin. Yhtä pysähdyimme katselemaan. Se seisoi tynkäkaislikossa ja läiski pontevasti jalallaan vettä. Samalla se päästeli kurkkuääniä loputtomana litaniana. Vaikea sanoa houkutteliko se vähän kauempana seisoskelevaa lajikumppania luokseen, vai hätistelikö sitä pois reviiriltään. Kaunis lintu, mutta sen kuvaa ei löytynyt lintukirjasta eikä netistäkään. Lopulta se ui pois.

Matalalla lentäviä matkustajakoneitakin näimme. Kaneli tuijotti yhtä hyvin kiinnostuneena. Linnuista se ei niinkään välittänyt, niitähän se näkee joka päivä.

                       lentokone

Käsityökin on soveltaen edistynyt. Kai siitä joku toppi tulee. Pääsen kohta aloittamaan takakappaleen.

Ollaan näköjään jo maanantain puolella. Pentagon alkoi. En ole koskaan katsonut. Nyt ehkä voisi, tai sitten menen lukemaan. Jos yhtään olisi järkeä päässä menisin tietysti nukkumaan.

21.4.2007

Olen jatkanut uutterasti käsityötäni. Sitä samaa se on ollut; neulo, pura, neulo... Olen kuitenkin ehtinyt aika pitkälle. Nyt pidän pähkäilytaukoa, sillä en ollenkaan ymmärrä mitä ohjeen "korostetut vähennykset" mahtavat tarkoittaa. Vähennyksen minä vielä kykenen ratkaisemaan, mutta muu on salaseurakieltä. Oletin, että vastaus löytyy netistä, mutta eipä löytynyt haulla yhtään mitään. Järkyttävää! Netissä kuuluu olla kaikki mitä ikinä keksinkin kysyä.

No, tauolla kun ollaan ja käsitöistä on puhe, niin laitan tähän kuvan papukaijasukistani. Niiden näkeminen (kaikkine virheineen) piristää mieltäni ja rohkaisee jatkamaan uudenpuoleista harrastustani.

                        papukaijasukat

Oikeastaan voisin samantien mainostaa ihania eläinystäviäni. Eli tässä ovat Nelijalkaiset kaverit (nämä ovat Soilen ottamia kuvia):

                       Kaneli     Digi  

                       Gilda     Emma

 

Kaneli, Digi, Gilda ja Emma. Heillä on omat hienot sivut sisareni blogissa.

Käy katsomassa, paljon laadukkaita kuvia ja hauskoja eläinjuttuja.

Ilma on niin kalsea, etten viitsi lähteä Korkeasaareen, vaikka olin sellaista suunnitellutkin. Toisaalta on ihan hyvä pysytellä kotona, kämppä on sen näköinen ettei pieni (tai vähän suurempi) siivous tekisi ollenkaan pahaa. Torstain pyykitkin ovat vielä levällään kuivaustelineissä.

Olen hakenut ja saanut elämäni ensimmäisen kansainvälisen luottokortin. Nyt vain kammolla odottelen talouteni rappiota; netissä on kaikenlaista mielenkiintoista tilattavaa. Olen niiden houkutuksilta aiemmin säästynyt vain ja ainoastaan sen tähden, ettei sitä vaadittua luottokorttia ole taloudesta löytynyt.

19.4.2007

Eilen minä vähän kyläilin. Matkalla sinne ja takaisin näin inspiroivia asioita. Kaupan eteen parkeerattu musta Hummer oli komea näky (juu, ei ole luontoystävällinen auto ollenkaan - varsinainen suursyöppö, saa sitä silti ihailla). Korkean rakennuksen katonreunalla roikkuvat seinäkiipeilijät köysineen herättivät myös mielenkiintoni. Olisi hauska kokeilla. Tosin voi olla, että jäisi siihen katon reunalla roikkumiseksi. En ole varma mikä on korkeanpaikankammoni nykyinen aste.

Tämä ilta on mennyt pyykkiä pestessä ja käsityötä tuhertaessa, tyyliin: neulo puolitoista kerrosta, huomaa virhe ja pura kerroksen verran... Kyllä se kuitenkin edistyy.

Olen myös venkslannut papukaijaosiota, tapellut koodipuuron kanssa ja saanut aikaiseksi ilmoituksen haamupäivityksestä tuolla Blogilistalla. Huonompi juttu. Pitäsikö antaa virheiden ja kummallisuuksien vaan olla möllöttää?

Nyt jatkan neulomista ja katson loppuun Indiana Jonesin viimeisen ristiretken.

neule

17.4.2007

Viime yönä tein sivun, jossa on blogi-pohjan värinvaihto-ohjeita. Ajattelin, että jos siitä vaikka olisi jollekin apua. Itse olen sen verran laiska, etten turhaan viitsi runnoa aivojani kalloluita vasten. Pelatessakin turvaudun helposti läpipeluuohjeisiin (vaan en kuitenkaan huijauskoodeihin).

Ja miksiköhän tuo sivulinkki on palkissa kahteen kertaan?

16.4.2007

Myöhään meni ja Taken jäi näkemättä, mutta onpahan blogi turkoosi! Jätän hiomiset suosiolla "huomiseksi" ja menen nukkumaan.

15.4.2007

Olen koko päivän yrittänyt vaihtaa sivupohjaa eri väriseksi. Ei vain onnistu. Tausta muuttuu valkoiseksi ja ne tekemäni "pohjapalaset" möllöttävät ruudulla "virheilmoitusrukseina". Olen tuijottanut koodia silmät kierossa ja unohtanut jopa syödä (aika paljon minulta). Haaveissa välkkyy ihana turkoosi, mutta haaveksi se taitaa jäädäkin näillä taidoilla.

14.4.2007

Viikonloppu, ja aurinko paistaa. Lisäksi illalla tulee kolmoselta Muumion paluu -leffa. Ha! Onhan minulla tietenkin muumiot DVD:nä, mutta taidanpa silti yhdeksältä parkkeerata TV:n ääreen.

Olen lataamassa kameraa, tarkoituksena on ottaa muutama kuva osastolle "Piirustuksia". Jollei muuta, niin ainakin haluan sinne ensimmäisen itse tekemäni papyruksen.

Aivan ensimmäisenä ohjelmassa kuitenkin taitaa olla koirien ulkoilutusta ja koulutusta. Omia minulla ei ole, mutta jos hieman käytät mielikuvitusta, niin keksit kyllä linkkikokoelmasta mitä otuksia tarkoitan.